Biztonságos weboldal indítása, lépésről lépésre

Egy jó honlap megtervezése rengeteg idő- és energiabefektetést igénylő feladat. A vizuális megjelenés és a tartalomszolgáltatás mellett gondolni kell azokra a dolgokra is, melyek a motorháztető alatt zajlanak, és a felhasználók számára láthatatlanok. De hogyan is néz ki tulajdonképpen maga a folyamat? Az alábbi írásban a biztonságos weboldalkészítés alapjait foglaltuk össze, az alapoktól indulva, egészen a megvalósításig.

Megfelelő tárhely kiválasztása

Az első és egyben legfontosabb feladat a megfelelő tárhely-szolgáltató kiválasztása. Egy webtárhely megvásárlása előtt rengeteg olyan szempontot kell megfontolni, melyek később hatással lehetnek az adott oldal működésére.

Első sorban érdemes tisztáznunk, weboldalunk milyen célból jön létre, és ennek függvényében eldönteni, milyen felületre, felhasználói környezetre van szükségünk kezeléséhez, üzemeltetéséhez.

Manapság rengeteg opcióból áll rendelkezésünkre, és az oldalunk céljához mérten választhatunk több paramétert, tárhely méretet, igazodhatunk a látogatók tervezett számához. Eldönthetjük azt is, van-e szükségünk olyan extra szolgáltatásokra, mint a saját domainnévvel ellátott e-mail postafiók. Ezen paraméterek függvényében bérelhetünk megosztott tárhelyet, virtuális szervert, dedikált szervert, vagy akár felhő alapú szolgáltatásokat is igénybe vehetünk.

A lényeg, hogy mindig a céljainknak megfelelő opciót válasszuk, és tárhely szolgáltatónk ügyfélszolgálata kérdéseinket és kéréseinket illetően bármikor elérhető legyen. Valamint ügyelnünk kell arra, hogy a szerveren tárolt adataink a lehető legnagyobb biztonságban legyenek a különböző adathalász kísérletekkel és kibertámadásokkal szemben.

Megfelelés az adatvédelmi törvényeknek

2018 tavaszán léptek hatályba hazánkban is az Európa szerte alkalmazott adatvédelmi irányelvek, melyeket az úgynevezett GDPR-törvény foglal magában. A rendelet szerint minden olyan weboldal üzemeltetője adatkezelőnek minősül, aki legalább egy természetes személy adatainak birtokában van, valamilyen formában kezeli azokat. Személyes adatnak minősül bármilyen információ, mely alapján egy adott személlyel kapcsolatban bármilyen következtetés levonható, ezáltal a lakcím, vagy akár az e-mai cím is bizalmas módon kezelendő.

A GDPR irányelvek bevezetése a weboldalak létrehozásában is új korszakot nyitott, és legyen szó akár hírlevél-feliratkozásról, akár webáruház üzemeltetéséről, vagy olyan mindennapos dolgokról, mint a kommentelési rendszer működése, rengeteg szempontot hozott magával, melyre a tervezés során a kivitelezőnek figyelmet kell fektetnie, és a törvényekhez igazodva kell eljárnia.

Egy személyes adatokkal dolgozó honlap esetében fontos szempont lehet az SSL tanúsítvány is, mely kódolt csatornákon keresztül garantálja a weboldal üzemeltetője és annak látogatói közt lezajló kommunikáció biztonságát, a kibertérben áramló információk maximális védettségét.

A legfontosabb a megbízhatóság

Annak érdekében, hogy tökéletes weboldalt építsünk, rendelkeznünk kell tehát a megfelelő technikai háttérrel. Egy jó tárhely-szolgáltató képes biztosítani számunkra a stabilitást és a sebességet, a honlapunkon keresztül áramló információkért azonban mi magunk vagyunk a felelősek. Figyeljünk tehát oda arra, hogy látogatóink biztonsága minden esetben elsődleges szempont, és a tökéletes felhasználói élmény érdekében a vizuális impulzusok megteremtése mellett a veszélytelen böngészés megteremtése is feladatunk részét kell, hogy képezze!

Válassz megbízható szolgáltatót, a Sybell tárhely szolgáltatás prémium VIP támogatást nyújt ügyfeleinek, mindezt stabil szerver háttérrel, így garantálva, a tárhely szolgáltatást stabilitását. Sybell Szuperhősei figyelnek folyamatosan minőségi szolgáltatásra, minden kérést rugalmasan kezelünk és rövid időn belül megoldunk!

Épp döntés előtt állsz…

  • Tervezed, hogy most indítanál WordPress weboldalt?
  • Domain névre van szükséged?
  • Percek alatt működő honlapot szeretnél?
  • Percek alatt működő, céges domainnel ellátott e-mailt szeretnél?

Nézd át tárhely csomag ajánlatainkat, segítünk az indulásban, kérj segítséget ügyfélszolgálatunkon!

Feliratkoztál már hírlevelünkre?

Miért éri meg ez neked?
Elsőként értesülhetsz, minden akciónkról, vedd igénybe kizárólagos kedvezményeinket,
olvass érdekes és izgalmas híreket, technikai újdonságokat, praktikus IT ötleteket, amivel segítjük mindennapjaid.