Mi az az SSL és miért fontos?

Az SSL (Secure Socket Layer) tanúsítvány a szerverünk és a kliens, azaz a honlap látogatója közti biztonságos, titkosított csatorna kialakítására szolgáló protokoll. SSL által létrehozott, titkosított csatornára azért van szükségünk, hogy megóvjuk a kiszivárgástól az olyan kényes információkat, mint a felhasználóink belépési adatai vagy vásárlóink bankszámlaszáma.

Honnan állapítható meg, hogy egy honlap SSL-t használ?

Manapság a legtöbb, személyes adatokkal dolgozó weboldal SSL titkosítással működik. A közösségi site-ok, az online bankok és a webáruházak esetében is alapfeltétel, hogy üzemeltetőik titkosított csatornák használatával megóvják felhasználóik adatait a kiszivárgástól.

Az, hogy egy adott oldal SSL-t használ-e, legegyszerűbben a böngészősávban található címből állapítható meg. Ha egy webcím http:// helyett https:// előtaggal kezdődik, akkor biztosak lehetünk abban, hogy gépünk és a szerver között adataink biztonságát védő SSL kapcsolat áll fenn.

Az SSL tanúsítványok további előnyei

A fentebb említett információk titkosításán keresztül az SSL tanúsítványok nem csupán a személyes adatok kiszivárgását teszik lehetetlenné (vagy jóval nehezebbé). A https:// előtag SEO-szempontból is hasznunkra válhat, ugyanis a Google keresője egy ideje már előnyben részesíti az SSl tanúsítvánnyal ellátott, titkosítást alkalmazó weboldalakat.

Ezen kívül az SSL lehetővé teszi a webshopunkon a bankkártyás fizetést és nem utolsó sorban segít abban, hogy megnövelje a vásárlók cégünk iránt táplált, üzletünkbe vetett bizalmát.

Hogyan lehet a honlapomnak SSL tanúsítványa?

Minden honlapnak lehetősége van arra, hogy SSL tanúsítványt alkalmazzon. Ezzel kapcsolatban tárhelyszolgáltatónknál kell érdeklődnünk. A beállítási költségek és az éves díj megfizetésén kívül általában nincs más dolgunk. Figyelnünk kell azonban arra, hogy az SSL tanúsítványok nem korlátlan ideig szólnak! Általában 1-2 évente egyszer meg kell újítanunk, felül kell vizsgáltatnunk őket tárhelyszolgáltatónknál.

A Sybell szerverein, tárhelyein tárolt weboldalak számára cégünk teljesen ingyenesen biztosít SSL tanúsítványt a honlapoknak bármelyik tárhely csomag előfizetés esetén.

Ha még nincs honlapodnak SSL tanúsítványa, mielőbb szerezd be a Sybell tárhely csomagok egyikét, válts szolgáltatót most! Sybell most ingyenesen átköltözteti teljes tárhelyed tartalmát, honlapjaid és e-mail fiókjaid is!

Rendeld meg most!

Feliratkoztál már hírlevelünkre?

Miért éri meg ez neked?
Elsőként értesülhetsz, minden akciónkról, vedd igénybe kizárólagos kedvezményeinket,
olvass érdekes és izgalmas híreket, technikai újdonságokat, praktikus IT ötleteket, amivel segítjük mindennapjaid.