Miért éri meg fizetni a felhőalapú tárhelyért?

Ha felhőalapú tárhelyet szeretnénk, napjainkban megannyi lehetőség közül választhatunk.

A szolgáltatók száma szinte végtelen, és egyre több helyen találkozhatunk olyan alternatívával, melyért, ha nem akarunk, fizetnünk sem kell. Ez persze remekül hangzik, de tudnunk kell, hogy a mai világban valójában semmi sincs ingyen.

Ha szeretnénk elkerülni a kellemetlen meglepetéseket, érdemes megbízható, fizetős szolgáltatást választanunk. Most hoztunk is három erős érvet amellett, hogy miért.

Korlátok nélküli adatforgalom

Az ingyenes felhőalapú tárhelyek legnagyobb hátrányát az adatforgalommal kapcsolatos korlátozások jelentik. A legtöbb szolgáltató esetében az ingyenes lehetőség ugyanis egyfajta „termékmintának” tekinthető, és csak erős megkötések mellett használható.

Ez azt jelenti, hogy regisztráció után egy korlátozott méretű tárhelyet kapunk, ahová a limit eléréséig azt töltünk fel, amit csak szeretnénk. Abban az esetben azonban, ha ennél többre van szükségünk, már havi, vagy éves tagságot kell fizetnünk.

Persze ha nincs szükségünk nagyobb tárhelyre néhány gigabájtnál, ez a megoldás is működőképes lehet, és jól jöhet egy ingyenes fiók. Komolyabb felhasználásra, például céges fájlok és dokumentumok kezelésére azonban már érdemes valami fejlettebb, korlátozások nélküli megoldásban gondolkodnunk, hiszen sosem lehet tudni, mikor lesz szükségünk a nagyobb kapacitásra.

Magas fokú biztonság

Napjainkra az internet a kiberbűnözők játszóterévé vált. Szinte nem telhet el úgy nap, hogy ne hallanánk adatlopással kapcsolatos botrányokról, hackerek által elkövetett online bűncselekményekről. Éppen ezért az adatbiztonság is kiemelkedő szerephez jutott, és a felhasználók többsége, ha teheti, megpróbálja megválogatni azt, kire is bízza a fontos információkat tartalmazó dokumentumait.

Ha igazán megbízható helyen szeretnénk tárolni dokumentumainkat, fontos, hogy olyan felhőalapú szolgáltatást válasszunk, mely garantálja a száz százalékos adatbiztonságot. Ez pedig általában a fizetős szolgáltatók erőssége.

A fizetős felhőalapú tárhely nem lehetőség, hanem alapvetés.

Nem azt állítjuk persze, hogy az ingyenes tárhelyekre feltöltött adataink automatikusan illetéktelen kezekbe kerülnek, azonban gondoljunk csak bele a következőbe: nagy valószínűséggel mi magunk is sokkal nagyobb figyelmet fordítunk egy olyan feladatra, melyért cserébe egy vállveregetés helyett meg is fizetnek minket.

Ha pedig adataink biztonsága a cél, nem érdemes garasoskodnunk, hiszen egy esetleges kibertámadás esetén a spórolás minden szempontból nagyon sokba kerülhet.

Folyamatos támogatás

A nyakunkat tennék rá, hogy szinte mindenkivel előfordult már hasonló: épp sürgősen fel kellene töltenünk egy fontos dokumentumot, az ingyenes felhőalapú tárhelyünk azonban bizonyos okokból nem elérhető. Lehet szó karbantartásról vagy egyszerű hibáról, a helyzet így is, úgy is kellemetlen. Ilyen esetekben sajnos nem igazán tudunk mást tenni, mint hogy megvárjuk, amíg a probléma megoldódik.

Egy saját felhőalapú tárhely esetében azonban nem kell attól tartanunk, hogy az értékes időnk kárba veszne. Az igazán jó szolgáltatók odafigyelnek arra, hogy ügyfeleik számára mindig gördülékeny és problémáktól mentes szolgáltatást kínáljanak.

Ennek érdekében a hét minden napjára kiterjedő, éjjel-nappal elérhető ügyfélszolgálattal rendelkeznek, mely azonnal segít a hibák elhárításában és az esetlegesen felmerülő kérdések megválaszolásában.