Hogyan tehetem biztonságosabbá weboldalam?

Napjaink egyik legfontosabb kérdése az online biztonság, adataink megfelelő védelme a virtuális világban. A hackertámadások egyre nagyobb veszélyt jelentenek, a nem biztonságosnak ítélt honlapokat pedig a keresőmotorok is hátrább sorolják találati listáikon. A probléma azonban nem megoldhatatlan, és a biztonságos weboldal létrehozása könnyebb, mint elsőre gondolnánk.

Tartsuk oldalunk naprakészen

Honlapunk tárhelyének rendszeres karbantartása, a motorháztető alatti dolgok folyamatos ellenőrzése a biztonság érdekében elkerülhetetlen feladat. A frissítések elhanyagolása biztos utat jelent a kártevők és kiberbűnözők számára, és nem csupán weboldalunk stabilitását, de látogatóink személyes adatait is kockára tehetjük.

A védelem szempontjából sokat jelent a megfelelő tárhely-szolgáltató kiválasztása is, és nem szabad megfeledkezni oldalunk folyamatos biztonsági mentésének megoldásáról sem.

Használjunk erős jelszavakat

A weboldal-tulajdonosok nagy része esik bele abba a hibába, hogy habár tudja, a védelem szempontjából mennyire fontos az erős jelszó, a könnyebbség kedvéért mégis inkább az egyszerűségre, könnyű megjegyezhetőségre törekszik a kiválasztáskor. Ez hatalmas hiba, hiszen minél egyszerűbb egy jelszó, annál könnyebb feladatot jelent feltörése a rutinos kiberbűnözők számára.

A jó jelszó egyaránt tartalmaz kis- és nagybetűket, számokat, valamint írásjeleket, legalább 10 karakter hosszú, és nem utal semmi olyan dologra, ami összefüggésbe hozható személyünkkel, vagy honlapunk tartalmával.

SSL tanúsítvány

A tavalyi év eleje óta a Google Chrome minden olyan weboldal esetében értesíti a felhasználót, amely a biztonságos https kapcsolat helyett továbbra is http kapcsolatot használ. De hogyan tehető weboldalunk a modern böngészők számára biztonságossá?

A https kapcsolat eléréséhez SSL tanúsítványra van szükségünk, mely arra szolgál, hogy a felhasználó és a szerver közt biztonságos, titkosított csatornákon történjen a kommunikáció. A személyes adatok ezeken a csatornákon speciális, titkosított formában kerülnek átvitelre, ezáltal jóval nehezebb feladat azokhoz hozzájutnia az illetéktelen személyeknek.

Az SSL tanúsítványok nem csak biztonságossá teszik weboldalunkat, de előkelőbb helyet is biztosítanak neki a nagy keresőmotorok találati listáján, ezért optimalizáltság szempontjából is kiemelkedő fontosságúak.

A Te tárhely szolgáltatód vajon figyel a megfelelő védelemre és használ behatolás detektáló rendszereket?

A Sybell szervereit fejlett IDS/IPS (Behatolásdetektáló és blokkoló) rendszer védi a Bruteforce, SQL Inject és a legismertebb támadási technikáktól. Az ilyen támadásokat felismeri rendszerünk és blokkolja a támadó IP címét.
Legyen honlapod WordPress, Joomla, Drupal, Magento vagy más ismert CMS vagy webáruház motor, a Sybell360 IDS/IPS rendszer védelmet biztosít tárhelyeidnek és honlapjaidnak!

A maximális védelem mellett minden nálunk üzemelő honlaphoz, domain névhez és aldomain névhez INGYENES SSL tanúsítványt biztosítunk!

Ha szeretnéd, hogy honlapod és tárhelyed maximális biztonságban legyen, nézz körül tárhely kínálatunkban és használj már ma Sybell tárhelyet!

Nézd át tárhely csomag kínálatunkat, segítünk az indulásban, kérj segítséget ügyfélszolgálatunkon csomag kiválasztásában!
Ha bármilyen kérdés merülne fel tárhely vagy Domain szolgáltatással kapcsolatosan, keresd bátran ügyfélszolgálatunkat!

Feliratkoztál már hírlevelünkre?

Miért éri meg ez neked?
Elsőként értesülhetsz, minden akciónkról, vedd igénybe kizárólagos kedvezményeinket,
olvass érdekes és izgalmas híreket, technikai újdonságokat, praktikus IT ötleteket, amivel segítjük mindennapjaid.