Ezért fontos, hogy minél hamarabb Windows 10-re váltsunk

A Microsoft 2020 január 17-én végleg megszűntette egyik legszélesebb körben használt operációs rendszere, a Windows 7 támogatását. Ez azt jelenti, hogy több biztonsági frissítés nem érkezik hozzá, és probléma esetén segítséget is nehezebb lesz szereznünk. Ez különösen rossz hír azon vállalkozások számára, akik még nem váltottak modernebb megoldásra, hiszen a támogatás hiánya együtt jár az eddigi adatbiztonság elvesztésével is.

A szakértők azt javasolják, hogy aki idáig nem tette, az minél hamarabb váltson Windows 10-re, hiszen az elavult operációs rendszer akár cégünk teljes működését is veszélybe sodorhatja.

Sokat kockáztatnak a magyar vállalkozások

Korábban már foglalkoztunk ugyan a témával, azonban nem lehet elégszer hangsúlyozni: a hazai vállalkozások kétharmada olyan operációs rendszerrel üzemelteti céges hálózatát, mely egyáltalán nem alkalmas a feladatra. A biztonsági frissítések hiányában ugyanis gépeinket, és az azokon tárolt, fontos és bizalmas adatokat is komoly veszélybe sodorhatjuk.

Sok cég olyan elavult megoldásoknál ragadt le, mint a már-már őskövületnek számító Windows XP, melynek hivatalos támogatása évekkel ezelőtt megszűnt. Év eleje óta azonban nem csak ezeknek a matuzsálemeknek kell aggódniuk.

A Microsoft ugyanis tíz év után a Windows 7 támogatását is megszűntette, ez pedig sokakat kifejezetten kellemetlenül érinthet.

Mit jelent a támogatás megszűnése?

Sokan gondolják úgy, hogy mivel az elavult Windows a támogatás megszűnése után is használható, továbbra is jó alternatívát jelent a munkahelyi hálózat üzemeltetésére, azonban ez sajnos hatalmas tévedés.

Januártól ugyanis a Microsoft sem szoftverfrissítéseket, sem biztonsági javításokat nem biztosít a Windows 7-hez, és a felmerülő problémák esetén műszaki támogatást sem vehetünk igénybe.

Egyszóval rendkívül fontos, hogy a jelenleg is ezt az operációs rendszert használó gépeket minél hamarabb frissítsük.

A legjobb megoldást az jelenti, ha átállunk a jelenleg legfrissebb és legmodernebb operációs rendszerre, a Windows 10-re, mely amellett, hogy biztonságosabb és stabilabb, rengeteg új lehetőséget is tartogat számunkra.

A váltás persze elsőre kellemetlennek és költségesnek tűnhet, azonban egyszerre járul hozzá munkafolyamataink egyszerűsítéséhez és felgyorsításához, valamint biztosítja rendszerünk korszerű védelmét is, ami hosszútávon egészen biztos, hogy kifizetődő befektetés.

A problémamentes átállás érdekében végezzünk biztonsági mentést

Mielőtt azonban belefognánk a feladatba, fontos, hogy adatainkról biztonságos, bármilyen probléma esetén elérhető helyen másolatot készítsünk. Erre a leginkább egy olyan felhő alapú tárhely lehet alkalmas, melyhez csak mi férünk hozzá, és esetleges adatvesztés vagy hackertámadás után könnyedén helyreállíthatjuk róla az elveszett vagy sérült fájljainkat.

Ennek érdekében több, hasznos szolgáltatásunk közül is választhatsz.

A Sybell Supercloud felhő tárhelyünk segítségével adataidhoz bármikor, bárhonnan hozzáférhetsz, és nem csak gyorsan, de biztonságosan is érheted el azt, amire épp szükséged van. Az S-Drive adatvédelmi megoldásunkat pedig annak érdekében fejlesztettük szupererőssé, hogy cégednek soha többé ne kelljen az adatvesztéssel járó fejfájással törődnie.

Rendszerünk minden fontos adatról azonnal és a módosításokat követően is mentést készít, olyan biztonsággal, hogy a legelvetemültebb gonosztevők ellen is tökéletes védelmet élvezhess.

Ha pedig nem tudod, hogyan is vágj bele az új operációs rendszerre történő átállásba, kérd olyan szakemberek segítségét, akik pillanatok alatt segítenek a probléma megoldásában. Csapatunk minden biztonsági mentést illető kérdésben készséggel áll a randelkezésedre!

Feliratkoztál már hírlevelünkre?

Miért éri meg ez neked?
Elsőként értesülhetsz, minden akciónkról, vedd igénybe kizárólagos kedvezményeinket,
olvass érdekes és izgalmas híreket, technikai újdonságokat, praktikus IT ötleteket, amivel segítjük mindennapjaid.