WordPress 6.3 bemutató

2023 augusztus 8-án megjelent a WordPress 6.3-as (Lionel) verziója. Szokásukhoz híven ez alkalommal is egy jazz zenészről (Lionel Hampton) lett elnevezve.

A WordPress mindig is a legújabb technológia és felhasználói igények mentén fejlődött és most ismét egy izgalmas frissítéssel rukkolt elő. Számos új funkciót, fejlesztést és javítást hoz magával, amelyek tovább javítják a weboldalak létrehozásának és kezelésének élményét.

Ismertetjük a legfontosabb újdonságokat!

A legújabb kiadásban számos frissítés érhető el, melyek széleskörűen érintik a platform minden aspektusát, különös hangsúlyt fektetve a szerkesztési élmény és a felhasználhatóság fejlesztésére. Ez a verzió több, mint 500 új funkciót és 400 hibajavítást tartalmaz. Ezek közé tartozik az LCP (Legnagyobb elem betöltődése) eredmény javítása a sebességmérések során. Emellett a PHP 8.0, 8.1 és 8.2 verzióinak támogatása is tovább fejlődött.

Megjelent a WordPress 6.3-as (Lionel) verziója

Blokkok frissítése

Az egyik legkiemelkedőbb újdonság a blokk alapú szerkesztés terén történt. A WordPress 6.3 két új blokkot (details és footnote) és fejlesztett blokkbeállításokat tartalmaz, amelyek még rugalmasabbá teszik az oldalak szerkesztését. Új, előre elkészített blokkok segítségével könnyedén adhatunk hozzá bonyolultabb elemeket. Emellett a meglévő blokkok is több testreszabási lehetőséget kapnak, amelyekkel a felhasználók könnyedén igazíthatják azok megjelenését és stílusát.

Teljesítmény és sebesség

Az új frissítés jelentős teljesítmény- és sebességoptimalizálásokat is tartalmaz. A fejlesztők törekedtek arra, hogy a weboldalak gyorsabban töltsenek be és a háttérben végzett műveletek is gördülékenyebben menjenek végbe. Ez nemcsak a felhasználói élményt javítja, hanem a keresőmotor-értékelést is pozitívan befolyásolja.

Adatvédelmi javítások

Az adatvédelem továbbra is kiemelt terület marad a WordPress fejlesztése során. Ebben a verzióban további adatvédelmi javítások és finomhangolások érhetők el. Új beállítások és lehetőségek segítenek a felhasználóknak abban, hogy jobban ellenőrizhessék milyen adatokat osztanak meg és milyen jogosultságokat adnak meg másoknak az oldalukon.

Új biztonsági funkciók

Az online biztonság sosem volt fontosabb, mint manapság. A WordPress 6.3 több új biztonsági funkciót vezet be, amelyek segítenek megvédeni az oldalakat a potenciális fenyegetésektől. Az erősített jelszóvédelem, a kétlépcsős azonosítás és a fejlett botvédelem csak néhány példa a frissítés biztonsági fejlesztéseire.

Használhatóság

Kulcsfontosságú elem az eszköztár frissítése, a frissített sablon leírások illetve a továbbfejlesztett listanézet.

Akadálymentesség

A WordPress fejlesztői továbbra is fontosnak tartják, hogy mindenki számára elérhetővé tegyék a webhely-építési élményt. Az új frissítés több, mint 50 akadálymentesített fejlesztést tartalmaz. A továbbfejlesztett címkézés, az optimalizált lap- és nyílbillentyűkkel történő navigáció, az átdolgozott fejléc-hierarchia, valamint az adminisztrátori képszerkesztő új vezérlői lehetővé teszik a képernyőolvasókat, a billentyűzet-navigációt és más segítő technológiákat használók számára a könnyebb navigálást.

Mit hozott tehát a WordPress 6.3 frissítése?

A WordPress 6.3 frissítése izgalmas újdonságokat és javításokat hoz az oldalkészítés- és kezelés terén. Az új blokkok lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy még kreatívabbak legyenek a tartalom létrehozásában, míg a teljesítményoptimalizálások és a biztonsági fejlesztések garantálják a simább működést és a megnövelt védelmet.