Weboldalunk sikere a megfelelő tárhelyszolgáltatónál kezdődik

Sok honlaptulajdonos úgy gondolja, egy online vállalkozás sikere kizárólag a megfelelő minőségű és mennyiségű tartalmon, valamint az oldal esztétikus megjelenésén múlik. Az igazság azonban az, hogy a történetben legalább ekkora (ha nem nagyobb) szerepet játszik a weboldal megfelelő optimalizáltsága, a stabil, megbízható tárhelyszolgáltató is.

Rengeteg múlik azon, milyen típusú hosztingot választunk újdonsült weboldalunknak. Megfelelő védelem és karbantartás nélkül ugyanis könnyen azt vehetjük észre, hogy érdekes tartalmaink és szolgáltatásaink ellenére is alig van forgalmunk, és találati listák végére csúszva, egyre kevesebb egyedi látogató, potenciális ügyfél érkezik oldalunkra.

Fontos a betöltési sebesség

Az online világ emberei nem szeretnek várakozni egy weboldal betöltésére. Olyannyira nem, hogy üzletünk sikere sokszor másodperceken, sőt, tizedmásodperceken is múlhat!

Az üzleti weboldalak és webáruházak nagy része esetében fontos a megfelelő optimalizáltság, melynek egy része a tartalomgyártó, egy másik része a designer, egy harmadik szelete pedig a tárhelyszolgáltató feladata. A lassú és akadozva működő weboldalakat a keresőmotorok algoritmusai ugyanis ugyanúgy nem kedvelik, mint ahogyan a kulcsszavakkal túlzsúfolt szövegeket, vagy a nem megfelelően akadálymentesített navigációt.

Éppen ezért, ha honlapunk betöltési sebessége lassú, vagy tárhelyszolgáltatónk szerverei gyakran rakoncátlankodnak, nagy az esélye annak, hogy a Google a jól kulcsszavazott, minőségi tartalom ellenére is háttérbe szorít minket.

Ha nem szeretnénk, hogy ez így legyen, érdemes olyan szolgáltatót választanunk, ahol a nap huszonnégy órájában szakemberek ügyelnek a hibák folyamatos elhárítására, és a legmodernebb eszközökkel dolgoznak azon, hogy minden általuk hosztolt oldal stabilan és megbízhatóan elérhető legyen.

Hogyan találom meg a megfelelő szolgáltatót?

Annak érdekében, hogy olyan céget találjunk, akik minden esetben ügyelnek szervereik megfelelő működésére és biztonságára, érdemes néhány paraméterrel tisztában lennünk.

Fontos, hogy az általunk választott cég rendelkezzen 24/7-es ügyfélszolgálattal, és ha a weboldalunk az éjszaka közepén omlik össze, akkor is rendelkezésünkre tudjanak állni az adott probléma megoldásában.

A készséges ügyfélszolgálat azonban nem minden, ha az általunk választott cég nem rendelkezik megfelelő hálózati kapacitásokkal. A magas rendelkezésre állás minden szempontból fontos feladat egy hosztinggal foglalkozó vállalkozás esetében, beleértve ebbe az olyan üzemeltetési kritériumokat is, mint a folyamatos áramellátás, a megfelelő szerver-kapacitás, illetve biztonsági gyakorlatok folyamatos ellenőrzése, felülbírálása.

Végül, de nem utolsó sorban a szolgáltató által kínált csomagok rugalmasságáról sem szabad megfeledkeznünk, hiszen egy kisvállalkozásnak nyilvánvalóan tárhely-kapacitás és biztonság terén is mások az igényei, mint egy nagyvállalatnak.

Semmiképp se hagyjuk azonban, hogy döntésünket kizárólag az anyagi szempontok befolyásolják. A legolcsóbb ár sok esetben csábító lehet, azonban mindig gondoljunk arra a bevételkiesésre és ráfizetésre, amit egy esetleges leállásból fakadó forgalomkiesés, vagy egy személyes adatainkat veszélybe sodró, nem várt kibertámadás okozhat cégünknek.

Az igazán jó tárhelyszolgáltatás ugyanis, csakúgy, mint a minőségi design és tartalomgyártás, hosszú távon válik igazán kifizetődővé.

Feliratkoztál már hírlevelünkre?

Miért éri meg ez neked?
Elsőként értesülhetsz, minden akciónkról, vedd igénybe kizárólagos kedvezményeinket,
olvass érdekes és izgalmas híreket, technikai újdonságokat, praktikus IT ötleteket, amivel segítjük mindennapjaid.