Sybell prémium hardver erőforrás – 1. rész

Januártól elérhetővé vált, a hazai piacon egyedülállóként, hihetetlen sebességű, prémium szerverünk, melyet Sybell tárhely szolgáltatásodhoz kérhetsz. Kétrészes cikksorozatunk első részében azt fogjuk most bemutatni, miért érdemes ezt a kiegészítő szolgáltatást választani, milyen eszközökkel van felszerelve, valamint, hogy miért hasznos ez az erőforrás WordPress oldalad optimalizálásához.

Az AMD EPYC processzor

Sybell prémium szervereinket a lenyűgöző gyorsaság és teljesítmény érdekében AMD EPYC 4. generációs szerver processzorral (4.2 Ghz) szereltük fel. AZ AMD EPYC processzorok számos okból jó szolgái WordPress oldaladnak:

 • Egyedülálló teljesítmény: az AMD EPYC processzorok rendkívül magas teljesítményt nyújthatnak nagy terhelésű weboldalaknál, illetve alkalmazásoknál. Sokmagos és szálas kialakításuk hatékonyan képes kezelni a párhuzamos műveleteket, ami különösen előnyös, ha WordPress oldalad sokat látogatott vagy komplex tartalommal van ellátva.
 • Jó skálázhatóság: ha WordPress oldalad növekszik és több erőforrásra van szükség, könnyen bővítheted a rendszert további EPYC processzorokkal vagy más szerverekkel.
 • Memória támogatás: ez kifejezetten fontos lehet, ha weboldalad nagy adatmennyiséget kezel vagy nagy méretű adatbázissal dolgozik, ugyanis ez javíthatja az oldal teljesítményét, reakcióidejét.
 • Biztonság: a processzor biztonsági funkciói segítenek védeni a szervert a különböző támadásokkal és fenyegetésekkel szemben.
Sybell prémium hardver erőforrás - 1. rész

Az NVMe SSD

Szintén a lehető legjobb gyorsaság és hatékonyság elérése érdekében szervereinket a processzor mellett NVMe RAID10 SSD-vel (28GB/s írási / olvasási sebességgel) is felszereltük.
Az NVMe egy tárolóeszközök számára kifejlesztett protokoll, amelyet kifejezetten a NAND flash alapú SSD-k számára terveztek és célja a tárolórendszerek teljesítményének, hatékonyságának javítása. Az NVMe SSD-k hasznosak lehetnek WordPress oldalak esetén több szempontból is:

 • Gyorsabb betöltési idő: ez fontos a felhasználói élmény javításához és a keresőmotor-optimalizáláshoz is.
 • Párhuzamos feldolgozás: az NVMe támogatja a párhuzamos adatfeldolgozást, ami lehetővé teszi, hogy több felhasználó egyidejűleg, azonos sebességgel hozzáférjen az adatokhoz. Ez segít elkerülni az oldal belassulását és a teljesítmény problémák megelőzését olyankor, mikor nagy a látogatottság.
 • Alacsony latencia: azaz WordPress oldalad sokkal gyorsabban reagálhat a felhasználók interakcióira, amellyel szintén javul a felhasználói élmény.
 • Megnövekedett adatbázis-teljesítmény: az NVMe SSD-k hatékonyabban kezelik az adatbázisokat, így weboldalad gyorsabban hozzáfér az adatbázisokhoz, például tartalmak lekérdezése, frissítése vagy beszúrása során.
 • Skálázhatóság: az AMD EPYC processzorhoz hasonlóan az NVMe SSD-k is könnyen bővíthetők és képesek kiszolgálni a növekvő adatforgalmat.

Ezek az előnyök együtt segítik WordPress oldalad teljesítményének növekedését, amely kulcsfontosságú lehet egyaránt a felhasználói élmény és a keresőmotorok rangsorolása szempontjából is. Sybell tárhely szolgáltatásunk mellé bizalommal ajánljuk ezt a hardver erőforrást, ugyanis méréseink szerint:

 • Az AMD EPYC processzorok teljesítménye 8x gyorsabb egy átlagos Intel Xeon szerver processzorral, valamint 2x gyorsabb egy Intel Gold processzorral összehasonlítva.
 • Az NVMe SSD tároló technológia 15x gyorsabb a SATA SSD tárolókhoz képest, ezért a WordPress rendszerek forrás-, kép- és egyéb állományai is gyorsabban töltődnek be.

Ebben a részben megismerkedhettél prémium hardver erőforrásunk általános tulajdonságaival. Cikksorozatunk második részében azonban többek között részletesebb adatokra is kitérünk majd, valamint bemutatjuk Sybell kiegészítő ajánlatainkat és ezen szolgáltatásunk megrendelésének a menetét is. Tarts velünk a következő részben is!