Milyen a hiteles üzleti e-mail cím?

Egy profi vállalkozás akkor igazán működőképes, ha az apró részletekre is odafigyelünk. Szolgáltatásaink kifogástalansága mellett weboldalunk igényessége is alapfeltételét jelenti a sikernek. Azonban van egy pont, ahol sok kezdő cég megbukik a teszten. Ez az igazán jó, hiteles üzleti e-mail cím kiválasztása.
Rengeteg áll vagy bukik az első benyomáson, mely kuncsaftjainkat éri, és ha nem megfelelő levelezési címet használunk, azzal egész cégünket, brandünket negatív színben tüntethetjük fel a potenciális ügyfelek szemében.
Annak érdekében, hogy a Te vállalkozásod minden szempontból sikeresen működhessen, bemutatunk néhányat a leggyakrabban elkövetett hibák közül, melyeket üzleti e-mail cím választása során érdemes elkerülni!

Felejtsd el az ingyenes szolgáltatásokat!

Az olyan, ingyenesen igénybe vehető e-mailszolgáltatások, melyek alapvetően megbízhatók és nagy tárhellyel rendelkeznek, csábítóak lehetnek. Azonban ha üzleti célból hozol létre levelezési címet, van egy rossz hírünk a számodra. El kell felejtened őket! Illetve, ha nem is teljesen, de részben sajnos muszáj túllépned rajtuk. Hogy mégis hogyan és miért?
Ahhoz, hogy a legjobb benyomást keltsd ügyfeleidben, fontos, hogy üzleti levelezésedhez saját domainneved használd. Ez alapvető professzionalitást sugall, és sokkal könnyebben nyerheted el vele kuncsaftok bizalmát, mint egy ingyenes szolgáltatónál kreált e-mail címmel. És hogy hogyan is gondoltuk azt, hogy legalább részben szabadulj meg a Gmail-es levelezési címedtől? Itt jön a képbe egy rendkívül gyors és egyszerű trükk!
Ha rendelkezel saját domain névvel, akár az is megoldható, hogy átirányítsd korábban is használt, ingyenes fiókodat. Néhány egyszerű beállítás segítségével könnyedén elérheted, hogy az „info@vallalat.hu” címre küldött levelek az eredetileg használt, „vallalatinfo@gmail.com” fiókodban landoljanak!

 

Kerüld a becenevek használatát!

Ha már profizmusról beszélünk, fontos hogy a címünk első felében kerüljük a becenevek, egyéb, humoros kifejezések használatát. Legyünk formálisak, és használjunk teljes, vagy rövidített nevünkkel ellátott vállalati e-mailcímet. A nicknevek és humoros jelzők mellett érdemes a számokat és a speciális karaktereket is kerülni. Ugye, mennyire komolytalannak tűnik egy „bandi89@vallalat.hu” egy „minta.andras@vallalat.hu-hoz képest?

Ezért is érdemes egyedi vállalati e-mail címet használni.

A professzionalitás tükrözése mellett akad néhány praktikus, gyakorlati oka is annak, amiért erősen javallott a saját domaines, egyedi vállalati e-mail használata.
A céges levelezés és a céges postafiókok sokkal nagyobb biztonságban vannak a támadásoktól egy olyan, megbízható tárhelyszolgáltató szerverén, aki odafigyel a karbantartásra és az esetleges veszélyek, kártevők és adathalász támadások elhárítására.
És természetesen akkor sem kell aggódnod, ha eddig a gyorsaság és az egyszerűség miatt használtad a Gmail-t, hiszen a különböző számítógépes e-mail kliensek segítségével a saját tárhelyen futó céges levelezés ugyanúgy könnyen és gyorsan elérhetővé teető, akár okostelefonról is.

Feliratkoztál már hírlevelünkre?

Miért éri meg ez neked?
Elsőként értesülhetsz, minden akciónkról, vedd igénybe kizárólagos kedvezményeinket,
olvass érdekes és izgalmas híreket, technikai újdonságokat, praktikus IT ötleteket, amivel segítjük mindennapjaid.