Hogyan válasszuk ki a megfelelő rendszergazdát?

Sokan gondolják úgy, hogy vállalati honlapjuk üzemeltetése egyszerű dolog. Nincs szükség másra, csak egy tárhelyre és a megfelelő domainre, a projekt pedig már működik is magától. Vonzza a látogatókat, termeli a bevételt.
Sajnos azonban a történet nem ilyen egyszerű. Egy jól működő weboldal, vagy egy céges hálózat üzemeltetése folyamatos felügyeletet és szakértelmet igényel, és egyáltalán nem mindegy, kire bízzuk ezt a feladatot.
De hogyan győződhetünk meg arról, hogy valóban a számunkra megfelelő, hozzáértő csapatot választjuk a munkára?

A felszereltség nem minden

Sok kisvállalkozás gondolja úgy, hogy ha egy szolgáltató megfelelően modern technikai háttérrel rendelkezik, az alapvetően elegendő a minőségi, biztonságos munkához, és egyenes utat jelent siker felé. a valóság azonban egészen más, hiszen az informatikában elengedhetetlen a megfelelő szaktudás és tapasztalat a rendszereinket kezelő szakemberek részéről.
A megfelelő szoftverek és kiegészítők használata valóban fontos feladat, azonban rendszereink üzemeltetésére mindig olyan céget válasszunk, akik képesek lépést tartani az új idők új problémáival, és a biztos alapok mellett ügyelnek az állandó karbantartásra és fejlesztésre is. Az informatika világa rendkívül dinamikusan változik, napról napra fejlődik, és kizárólag olyanokkal szabad együtt dolgoznunk, akiknek a szakmai tudás folyamatos szinten tartása a munkájuk szerves részét, mindennapi.
Fontos továbbá, hogy az általunk választott IT-cégnél mindig legyen egy olyan személy, akihez kérdéseinkkel, kéréseinkkel bátran és bizalommal fordulhatunk.

Nem csak a szakembereken múlik a siker

Tény és való, hogy a weboldalunkkal, valamint céges rendszereinkkel kapcsolatos munkák oroszlánrészét az általunk választott IT-cég szakemberei végzik, azonban a legjobb informatikus sem gondolatolvasó vagy varázsló.
Fontos, hogy elvárásainkat és igényeinket mindig megfelelő módon kommunikáljuk az általunk választott IT-cég felé, és közösen vitassuk meg a fontosabb feladatokat: mik a közös munka távlati céljai, hogyan képzeljük el a már kiépített infrastruktúra további üzemeltetését, mik az ezzel kapcsolatos, legfontosabb teendők?

Lényeg a lényegben

Legyen szó akár saját weboldal üzemeltetéséről, akár komplex hálózati rendszer kiépítéséről és folyamatos monitorozásáról, a három kulcsszó minden esetben a hozzáértés, a tapasztalat, valamint az ügyfélközpontúság. Minél gördülékenyebben működik az informatikai szolgáltató cég, valamint az ügyfél között, annál valószínűbb az, hogy nem csak a nagyobb problémák, de az apróbb fennakadások is könnyedén megelőzhetők.
Fontos tehát, hogy ne legyünk elhamarkodottak, és lehetőleg minél részletesebben térképezzük fel a kínálatot, mielőtt kiválasztanánk a hálózatainkat kezelő, vagy weboldalunkat üzemeltető informatikai szolgáltatót.

A Sybell 12 éve nyújt teljes körű rendszerkarbantartási szolgáltatást ügyfeleinek

Szolgáltatásunkat úgy alakítottuk ki, hogy tartalmaz minden olyan informatikai támogatást és felügyeletet, ami szükséges a stabil és biztonságos informatikai rendszer működéséhez egy vállalkozás számára.
Eddigi tapasztalataink szerint ügyfeleinknek legtöbbször az alábbi jellemzők voltak fontosak, amit elvárnak egy jó rendszergazdától:

  • A rendszerüzemeltető reagáljon záros határidőn belül, a felmerült informatikai problémákra, igényekre.
  • A felmerülő hibákat távolról is hatékonyan el tudja végezni
  • Ha szükséges, helyszínen is biztosítson segítséget, adott hiba esetén
  • A szükséges rendszer és alkalmazásfrissítések, rendszeresen el legyenek végezve
  • A szerver és a munkaállomások üzembiztossága folyamatosan fenntartott legyen
  • Az adatmentés rendszeresen felügyelve legyen
  • A teljes informatikai rendszer biztonsága megfelelő legyen
  • A teljes informatikai rendszer biztonságosan és megbízhatóan működjön, biztosítsa a mindennapi munkához szükséges feladatok elvégezhetőségét.

Ha most keresel rendszergazda szolgáltatót cégednek, mert szeretnéd jó kezekben tudni számítógépeid, szervered és informatikai rendszered. Vagy a jelenlegi szolgáltatóddal nem vagy megelégedve, kérj INGYENES helyszíni felmérést tőlünk!
Keress minket telefonon a 06 1 707 6726-os számon vagy lépj velünk kapcsolatba e-mailben a hello@sybell.hu címen.
Kollégáink ingyenesen felmérik rendszered személyesen és elkészítik a stabil Informatikai rendszered tervét és segítenek a megvalósításban is.
Ha további információra lenne szükséged nézz körül honlapunkon ITT.