Hogyan válasszuk ki a megfelelő rendszergazdát?

Sokan gondolják úgy, hogy vállalati honlapjuk üzemeltetése egyszerű dolog. Nincs szükség másra, csak egy tárhelyre és a megfelelő domainre, a projekt pedig már működik is magától. Vonzza a látogatókat, termeli a bevételt.
Sajnos azonban a történet nem ilyen egyszerű. Egy jól működő weboldal, vagy egy céges hálózat üzemeltetése folyamatos felügyeletet és szakértelmet igényel, és egyáltalán nem mindegy, kire bízzuk ezt a feladatot.
De hogyan győződhetünk meg arról, hogy valóban a számunkra megfelelő, hozzáértő csapatot választjuk a munkára?

A felszereltség nem minden

Sok kisvállalkozás gondolja úgy, hogy ha egy szolgáltató megfelelően modern technikai háttérrel rendelkezik, az alapvetően elegendő a minőségi, biztonságos munkához, és egyenes utat jelent siker felé. a valóság azonban egészen más, hiszen az informatikában elengedhetetlen a megfelelő szaktudás és tapasztalat a rendszereinket kezelő szakemberek részéről.
A megfelelő szoftverek és kiegészítők használata valóban fontos feladat, azonban rendszereink üzemeltetésére mindig olyan céget válasszunk, akik képesek lépést tartani az új idők új problémáival, és a biztos alapok mellett ügyelnek az állandó karbantartásra és fejlesztésre is. Az informatika világa rendkívül dinamikusan változik, napról napra fejlődik, és kizárólag olyanokkal szabad együtt dolgoznunk, akiknek a szakmai tudás folyamatos szinten tartása a munkájuk szerves részét, mindennapi.
Fontos továbbá, hogy az általunk választott IT-cégnél mindig legyen egy olyan személy, akihez kérdéseinkkel, kéréseinkkel bátran és bizalommal fordulhatunk.

Nem csak a szakembereken múlik a siker

Tény és való, hogy a weboldalunkkal, valamint céges rendszereinkkel kapcsolatos munkák oroszlánrészét az általunk választott IT-cég szakemberei végzik, azonban a legjobb informatikus sem gondolatolvasó vagy varázsló.
Fontos, hogy elvárásainkat és igényeinket mindig megfelelő módon kommunikáljuk az általunk választott IT-cég felé, és közösen vitassuk meg a fontosabb feladatokat: mik a közös munka távlati céljai, hogyan képzeljük el a már kiépített infrastruktúra további üzemeltetését, mik az ezzel kapcsolatos, legfontosabb teendők?

Lényeg a lényegben

Legyen szó akár saját weboldal üzemeltetéséről, akár komplex hálózati rendszer kiépítéséről és folyamatos monitorozásáról, a három kulcsszó minden esetben a hozzáértés, a tapasztalat, valamint az ügyfélközpontúság. Minél gördülékenyebben működik az informatikai szolgáltató cég, valamint az ügyfél között, annál valószínűbb az, hogy nem csak a nagyobb problémák, de az apróbb fennakadások is könnyedén megelőzhetők.
Fontos tehát, hogy ne legyünk elhamarkodottak, és lehetőleg minél részletesebben térképezzük fel a kínálatot, mielőtt kiválasztanánk a hálózatainkat kezelő, vagy weboldalunkat üzemeltető informatikai szolgáltatót.

A Sybell 12 éve nyújt teljes körű rendszerkarbantartási szolgáltatást ügyfeleinek

Szolgáltatásunkat úgy alakítottuk ki, hogy tartalmaz minden olyan informatikai támogatást és felügyeletet, ami szükséges a stabil és biztonságos informatikai rendszer működéséhez egy vállalkozás számára.
Eddigi tapasztalataink szerint ügyfeleinknek legtöbbször az alábbi jellemzők voltak fontosak, amit elvárnak egy jó rendszergazdától:

  • A rendszerüzemeltető reagáljon záros határidőn belül, a felmerült informatikai problémákra, igényekre.
  • A felmerülő hibákat távolról is hatékonyan el tudja végezni
  • Ha szükséges, helyszínen is biztosítson segítséget, adott hiba esetén
  • A szükséges rendszer és alkalmazásfrissítések, rendszeresen el legyenek végezve
  • A szerver és a munkaállomások üzembiztossága folyamatosan fenntartott legyen
  • Az adatmentés rendszeresen felügyelve legyen
  • A teljes informatikai rendszer biztonsága megfelelő legyen
  • A teljes informatikai rendszer biztonságosan és megbízhatóan működjön, biztosítsa a mindennapi munkához szükséges feladatok elvégezhetőségét.

Ha most keresel rendszergazda szolgáltatót cégednek, mert szeretnéd jó kezekben tudni számítógépeid, szervered és informatikai rendszered. Vagy a jelenlegi szolgáltatóddal nem vagy megelégedve, kérj INGYENES helyszíni felmérést tőlünk!
Keress minket telefonon a 06 1 707 6726-os számon vagy lépj velünk kapcsolatba e-mailben a hello@sybell.hu címen.
Kollégáink ingyenesen felmérik rendszered személyesen és elkészítik a stabil Informatikai rendszered tervét és segítenek a megvalósításban is.
Ha további információra lenne szükséged nézz körül honlapunkon ITT.

Feliratkoztál már hírlevelünkre?

Miért éri meg ez neked?
Elsőként értesülhetsz, minden akciónkról, vedd igénybe kizárólagos kedvezményeinket,
olvass érdekes és izgalmas híreket, technikai újdonságokat, praktikus IT ötleteket, amivel segítjük mindennapjaid.