Hogyan válasszam ki a számomra megfelelő tárhelyszolgáltatást?

Ha új weboldal üzemeltetésébe kezdünk, az első és egyben legfontosabb lépés, hogy megtaláljuk a számunkra leginkább megfelelő tárhelyszolgáltást. De milyen szempontok alapján tudjuk kiválasztani, hogy melyik igazodik leginkább igényeinkhez?

A válasz alapvetően egyszerű: a jó tárhely nem csupán költséghatékony, de egyszerre stabil és nem utolsó sorban biztonságos is kell, hogy legyen.

Technikai igények

Mindenek előtt érdemes tisztában lenni az általunk tervezett weboldal technikai igényeivel. Statikus, vagy dinamikus oldalt szeretnénk építeni? Szükségünk van-e adatbázis-kapcsolatra? Mekkora a sávszélesség-igényünk? Milyen célból építjük az oldalt és milyen látogatószámmal szeretnénk számolni a jövőben?

Ezek mind olyan technikai kérdések, melyek bizonyos szempontból képesek befolyásolni a tervezett honlap tárhely igényét. Abban az esetben pedig, ha nem értünk a honlapfejlesztéshez, érdemes olyan szolgáltatót találnunk, akiknél ebből a szempontból is megfelelő szakmai segítséget kaphatunk weboldalunk elindításához.

A biztonság mindenek előtt

Az egyik legfontosabb szempont tárhelyünk kiválasztása esetén adataink megfelelő védelme, weboldalunk kibertámadásoktól, vírusoktól való biztosítása. Ennek egyik alappillére, hogy az általunk választott szerveren futó alkalmazások mindig frissek és naprakészek legyenek. Az elavult rendszer komoly biztonsági kockázatot jelenthet, és ebben az esetben nem csupán saját, de látogatóink, ügyfeleink személyes adatait is veszélybe sodorhatjuk, ami napjaink adatvédelmi szabályozásai mellett komoly következményekkel járhat.

Professzionális segítség, gyors és hatékony kommunikáció

Végül, de nem utolsó sorban azt a szolgáltatót válasszuk, melyről tudjuk, hogy ügyfélszolgálata bármilyen felmerülő probléma vagy kérdés esetén képes gyorsan és hatékonyan rendelkezésünkre állni. Az ügyféllel történő gyors és egyszerű kommunikáció rendkívül fontos lehet a felmerülő problémák elkerülése, vagy mihamarabbi elhárítása során.

Cégünknél a bejelentett hibákat saját hibajegy-kezelő rendszerben kezeljük, ezáltal ügyfeleink biztosak lehetnek abban, hogy egyetlen bejelentett kérés sem veszik el, és semmiféle probléma nem marad megoldatlanul. Folyamatos monitoring szolgáltatásunk azt is lehetővé teszi, hogy előre értesüljünk a kialakuló hibákról, és már akkor azok megoldásán dolgozzunk, mikor a felhasználó még nem is érzékelte a problémát.

Feliratkoztál már hírlevelünkre?

Miért éri meg ez neked?
Elsőként értesülhetsz, minden akciónkról, vedd igénybe kizárólagos kedvezményeinket,
olvass érdekes és izgalmas híreket, technikai újdonságokat, praktikus IT ötleteket, amivel segítjük mindennapjaid.