Ezért ne vásárolj cégednek olcsó számítástechnikai eszközöket

Az alacsony ár gyakran csábító lehet, azonban abban az esetben, ha vállalkozásod számára nagy tételben kell informatikai eszközöket választanod, nem biztos, hogy mindig az olcsó áru jelenti a legjobb megoldást. A jutányos áron kínált gépek fenntartása hosszú távon kevésbé gazdaságos, és sok esetben élettartamuk is rövidebb lehet, mint a drágább, minőségi eszközöké.

Hogy miért ne vásárolj olcsó műszaki cikkeket céged számára? Az alábbi bejegyzésben három pontba gyűjtöttük a legfőbb indokokat.

Drágább üzemeltetés

Az olcsón beszerezhető informatikai eszközök egyik legnagyobb hátránya, hogy hosszú távon üzemeltetésük egyáltalán nem gazdaságos. Ez megnyilvánulhat a havi villanyszámlában, a szükséges alkatrészek és kellékek gyakoribb cseréjében, illetve rosszabb esetben az állandó javítási költségekben is.

Vegyük példának az olcsó nyomtatókat: manapság egy egyszerű tintasugara nyomtató már akár tízezer forint alatt is beszerezhető, azonban a tintapatronok ezekben az eszközökben rendkívül gyorsan fogynak, és jóval költségesebbek is lehetnek, mint a minőségi, drágábban beszerezhető, azonban jóval olcsóbban üzemeltethető eszközök tartozékai.

Rövidebb élettartam

Sajnos az alacsony árra gyakorta együtt jár a silányabb minőség, és a termékek rövidebb élettartama is. Informatikai eszközök esetében kiemelten igaz, hogy minél olcsóbb a termék, annál nagyobb a valószínűsége annak, hogy pár év után elavul, használhatatlanná válik.

A drágább, minőségi eszközök egyszerűbben korszerűsíthetők, ez a megoldás pedig nem csak rengeteg bosszúságtól kímélhet meg minket, hanem hosszútávon sokkal költséghatékonyabb is lehet.

Nincs garancia

Végül, de nem utolsó sorban nem szabad megfeledkezni a következőről sem: az olcsó, kevésbé jó minőségű informatikai eszközökre szinte soha nincs garancia. Vagy ha van is, csak nagyon rövid ideig érvényes. Meghibásodásuk esetén így sem a gyártóhoz, sem a terjesztőhöz nem fordulhatunk segítségért, marad a szerviz drága pénzért, vagy rosszabb esetben a szemetes, aztán pedig irány a bolt az utánpótlásért.

Ezzel szemben a minőségi informatikai árucikkekre általában hosszú idejű garanciát kapunk, és sok esetben javításuk kedvezményes (vagy ingyenes), és emellett meghatározott időn belül akár még csereszabatosak is.

Sybell csak minőségi termékeket ajánl és kínál

A Sybell csak megbízható és minőségi termékeket ajánl és kínál meglévő és új ügyfeleinek, legyen az számítógép, notebook, hálózati eszköz, vagy szerver beszerzés!
Magyarország összes nagy disztribútorával szerződött partnerkapcsolatunk van.
Hivatalos Microsoft, DELL, HP, IBM, CISCO, Unifi, Mikrotik és még rengeteg más megbízható gyártó termékét kínáljuk!

Feliratkoztál már hírlevelünkre?

Miért éri meg ez neked?
Elsőként értesülhetsz, minden akciónkról, vedd igénybe kizárólagos kedvezményeinket,
olvass érdekes és izgalmas híreket, technikai újdonságokat, praktikus IT ötleteket, amivel segítjük mindennapjaid.