A Virtuális Saját Szerver előnyei

A VPS, azaz a Virtual Private Server fogalma sokak számára talán ismeretlenül cseng. Ha ez így van, épp itt az ideje annak, hogy megismerkedjünk a fogalommal, hiszen ha saját tárhelyet szeretnénk, a VPS jelenleg az egyik legjobb és legmegbízhatóbb megoldást jelenti a piacon.

Mit is takar egészen pontosan az elnevezés, és mik az előnyei az úgynevezett Virtuális Szervernek a hagyományos tárhely-szolgáltatásokkal szemben? Az alábbi cikkben röviden megmutatjuk!

Mi az a VPS?

A Virtuális Szerver a megosztott tárhellyel ellentétben teljesen különállóan bérelhető szolgáltatás, mely, mint a neve is mutatja, a hatalmas helyet foglaló szerverek minden szempontból takarékosabb alternatíváját jelenti. A VPS-eket nagy teljesítményű fizikai szerverek megosztásával hozzák létre, az ilyen módon virtuálisan létrejövő részek pedig képesek külön elérhetően, önállóan erőforrásokon, teljesen autonóm módon működni.

Használatuk több szempontból is előnyösebb, mint egy saját szerveré, hiszen a VPS-nek nincs helyigénye, egyszerűbben kezelhető, ráadásul jóval költséghatékonyabb megoldást is jelent a szolgáltatást igénybe vevő fél számára.

Miért jó a Virtuális Saját Szerver?

A VPS egyik legnagyobb privilégiuma, hogy a hagyományos tárhely-szolgáltatásoknál rugalmasabban, személyre szabottabban használható. Saját Virtuális Szerverünket weboldalunk tárolása mellett felhőalapú tárhelyként is használhatjuk, de akár fel is oszthatjuk és weboldalak üzemeltetése céljából vagy bérbe adhatjuk a rendelkezésünkre álló területet.

A VPS ezen túlmenően tökéletes megoldást jelenthet olyan, dinamikusan növekvő, nagy látogatottságú oldalak tárolására is, melyek már kinőtték a megosztott tárhelyet, azonban egyelőre nincs szükségük saját, dedikált szerverre.

A Virtuális Szervert teljesítménye és a szerverkörnyezet által kínált előnyei is hatékonyabbá teszik a klasszikus tárhelyeknél, és használata azok számára is kifejezetten ajánlott, akik saját, dedikált szervert szeretnének, azonban úgy érzik, még nem állnak készen a feladatra. Egy virtuális szerveren ugyanis a dedikált szerver minden előnye élvezhető, emellett pedig különböző rendszergazdai szolgáltatások igénybevételére is lehetőségünk nyílik.

Ráadásul nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a virtuális szerver jóval olcsóbb megoldást jelent, mint egy dedikált szerverbe való befektetés.

  • Ha a tárhely szolgáltatás kevésnek bizonyul, mert honlapod vagy webáruházad látogatottsága magas és egy tárhely szolgáltatás már nem bírja el a megnövekedett látogatószámot.
  • Egyedi igényeid és megoldásaid vannak, amihez tárhely szolgáltatás nem jó, mert túl kötött.
  • Esetleg, számlázó szoftvered szeretnéd egy biztos stabil helyen üzemeltetni, amit többen használtok vagy szeretnéd irodai szervered kiváltani egy jobb és költséghatékonyabb megoldásra.
  • Vállalkozásodban szeretnéd csökkenteni informatikai költségeid vagy új szerver beruházás előtt állsz.

Ha a fenti esetleg bármelyike igaz rád, kérj segítséget tőlünk, Sybell szuperhős csapata a fenti problémákra kész megoldásokat kínál azonnal! Ha segítségre van szükséged, ajánlatot szeretnél kérni, keress minket telefonon 06 1 707 6726, e-mailben hello@sybell.hu vagy itt honlapunkon található chaten!

Most keresel szolgáltatót?

Tekintsd meg virtuális szerver csomag ajánlatunkat a következő linken: https://sybell.hu/virtualis-szerverberles/#virtualiscsomagok
Nem értesz a szerverekhez? Nem tudod, hogyan kell beállítani és kezelni? Nem gond! Rendeld meg tőlünk menedzselve!
Bővebb információt itt találsz: https://sybell.hu/menedzselt-szerverberles/

Feliratkoztál már hírlevelünkre?

Miért éri meg ez neked?
Elsőként értesülhetsz, minden akciónkról, vedd igénybe kizárólagos kedvezményeinket,
olvass érdekes és izgalmas híreket, technikai újdonságokat, praktikus IT ötleteket, amivel segítjük mindennapjaid.