A kereső optimalizálás jelentősége. Mi az a SEO?

A SEO , azaz Search Engine Optimization magyarul keresőoptimalizálást jelent. A tevékenység lényege: egy weboldalt -az ügyfél és a SEO szakember által közösen meghatározott- kulcsszavakra a google találati listában az elsők közé juttatni. De miért is olyan fontos ez?

Sok vállalkozó kerül abba a csapdába, hogy rengeteg pénzt és időt fektet bele egy online felületre, amely aztán nem hozza a várt eredményt. Legrosszabb esetben a látogatók száma egyenlő lehet a nullával, ami azt jelenti, hogy ez nagyban kihat a jelenlegi bevételre is. Éppen ezért fontos tudni, hogy aki online webáruházat vagy weboldalt szeretne indítani, azt folyamatosan fejlesztenie kell majd a későbbiekben.

A látogatók fognak vásárolni.

Egy online üzleti oldal legfontosabb célja, hogy sok látogatója legyen, a látogatókat megnyerje és eladja termékeit, szolgáltatásait. Ehhez azonban fontos tudni, hogy egy weboldal elkészítése után nem dőlhetünk hátra. Ugyanis abban a pillanatban amikor a weboldalt beüzemeljük, a google sorolni kezd. Az új oldalak leghátra kerülnek, így ha például beír a potenciális vásárló egy kulcsszót, például kutyapóráz, akkor a mi oldalunk valahol a 100-ik után jön be. Ez nagyon rossz, ugyanis a kereső vásárlók csaknem 90%-a az első oldal után már nem megy tovább. Éppen ezért kell, hogy weboldalunk az első oldalon legyen az adott kulcsszóra. Ez egy hosszú folyamat, akár hónapokig is eltarthat, de legnagyobb előnye, hogy garantáltan és ingyen hoz vásárlókat és nem kell milliókat reklámozásra fordítani.

De hogyan is működik a keresőoptimailizálás

A kereső optimalizálás sincs ingyen sajnos, viszont hosszú távon sokkal célravezetőbb. A lényege ,hogy a meghatározott kulcsszavakra és kifejezésekre tageket, cikkeket írnak, valamint ingyenes és fizetős linkkatalógusba a megfelelő ütemben helyeznek el linkeket, szövegeket. Ezeknek köszönhetően hétről hétre előre kerül az oldal az adott kulcsszóra és egyszercsak azt veheti észre a tulajdonos, hogy ingyen jönnek az online vásárlók és érdeklődők. Ezt öszze lehet vonni egy céltudatos reklámkampánnyal is, hogy még hatékonyabb legyen, persze mindez idő és pénz függvénye. Viszont azt érdemes tudni, hogy keresőoptimalizálás nélkül nemfog előre kerülni az oldal, így mindig csak fizetős, nehezen beszámítható statisztikákkal rendelkező reklámozásból tud csak látogatót nyerni majd.
Amennyiben szeretne tanácsot kérni SEO -ra (keresőoptimalizálásra) keressen fel, és tájékoztatom a további részletekről.

SEO, azaz kereőoptmalizálás

A SEO az egyik legfontosabb tevékenység az online üzleti világban. Hiszen miért fizessen egy cég milliókat azért, hogy elöl legyen a találati listában, ahelyett hogy látogatóit ingyen elérhetné? Mindez egy nagyon bonyolult, akár évekig tartó folyamat, de mindenképp megéri, hiszen idővel nagyban csökkenti a cég reklámkiadásait. Vegyünk egy példát!
Ügyfelünk rendelkezik egy sportcipő offline shoppal, de szeretné kibővíteni boltját az online felületeken is. Ehhez szükséges egy online áruház készítése. Ha kész az oldal, nem lehet hátra dőlni, ugyanis rengeteg online cég van a piacon, a konkurencia nagyon nagy. Valamivel fel kell hívni az emberek figyelmét, hogy bejöjjenek a webáruházba. Ezt online el lehet érni például Google vagy facebook , esetleg insta reklámozással. A reklám célja, hogy látogatókat hozzon a webshopba akik majd vásárolni fognak, hiszen ha nincs látogató, akkor nincs eladás sem. A fizetős reklámok azonban nagyon sokba kerülnek és a bevétel nagy részét elviszik. Ekkor jön a SEO, azaz a keresőoptimalizálás, aminek lényege, hogy a legnagyobb internetes reklámfelületen azaz a Google-ben “sportcipő” szóra az első oldalra kerüljünk, melynek köszönhetően naponta akár többszáz látogató jön be ingyen. Ez persze nem könnyű munka, sok háttérfeladattal jár. Ezekre a háttérfeladatokra szakosodott a SEO szakember, aki tageli az oldalt, cikkeket ír, és a megfelelő ütemben a megfelelő helyekre tesz fel linkeket. Ez sincs ingyen, azonban hosszú távon garantáltan megéri, amikor is valóban eljön az a pont, hogy nem kell aggódni a hatalmas kiadások miatt, az vásárlók ingyen jutnak el az online webáruházunkba.
Amennyiben érdeklik további részletek, vegye fel velem a kapcsolatot: www.vadondesign.hu

Feliratkoztál már hírlevelünkre?

Miért éri meg ez neked?
Elsőként értesülhetsz, minden akciónkról, vedd igénybe kizárólagos kedvezményeinket,
olvass érdekes és izgalmas híreket, technikai újdonságokat, praktikus IT ötleteket, amivel segítjük mindennapjaid.