A dolgozók több mint felét hidegen hagyja a kiberbiztonság

Az elmúlt években a hazai cégek is kezdik észrevenni a kiberbiztonság jelentőségét, és egyre többet fektetnek számítógépes rendszereik védelmébe.

Egy közelmúltban történt felmérés azonban azt mutatja, hogy a dolgozók többsége továbbra sem törődik a kiberbiztonsági eljárásokkal és hidegen hagyják őket a lehetséges veszélyek.

Most megmutatjuk azt, hogy miért jelent ez problémát, és azt is, hogyan motiválhatja egy cég a dolgozóit arra, hogy nagyobb figyelmet fektessenek a hackertámadásokkal szemben való biztonsági intézkedésekre.

Problémák a kiberbiztonság terén: egyre több a dolgozói mulasztás

Az ESET szakemberei a közelmúltban végeztek egy kutatást, mely ismét meglepő eredményekkel szolgált.

A felmérés szerint két év alatt hét százalékponttal növekedett (összesen 67 százalékra ugrott) azon vállalatok száma, amelyek egy év alatt húsznál is több dolgozói incidenst észleltek a kiberbiztonság terén.

Az ebből fakadó károk helyreállítása pedig átlagosan több mint 15 millió dollárba került.

Egy korábbi kutatásból arra is fény derült, hogy az úgynevezett EMEA régióban (Európa, Közel-Kelet és Afrika) dolgozók több mint fele, egész pontosan 55 százaléka nem törődik rendszeresen a kiberbiztonsággal.

Ez már önmagában is kétségbeejtő, a képet azonban tovább árnyalja, hogy a felmérésben résztvevők 17 százaléka egyáltalán nem is aggódik az egyre növekvő fenyegetettség miatt, melyet a napjainkban egyre általánosabbnak számító hackertámadások jelentenek.

Ez rendkívül komoly probléma, hiszen napjainkban a hackerek főként az alacsonyabb védettséget élvező hálózatokra utaznak, melyek esetében egyetlen apró ballépés elég lehet ahhoz, hogy a cégnél dolgozó összes munkatárs, illetve a partnerek és ügyfelek személyes adatai is veszélybe kerüljenek.

Hogyan motiválhatjuk munkavállalóinkat a szabályok betartására?

Hogyan motiválhatjuk munkavállalóinkat a szabályok betartására?

Sok cégvezető úgy gondolja, hogy a kiberbiztoság terén bevezetett, szigorú szabályozás lehet a megoldás a hackertámadások elkerülésére. Ez azonban nem feltétlenül igaz.

Az ESET szakértői szerint ugyanis, ha az alkalmazottakra túl nagy nyomás nehezedik a kiberbiztonság terén, az nemvárt következményekhez vezethet. A túlterhelt munkavállalók bizonyos helyzetekben ugyanis nem várt módon reagálhatnak, ami pedig növelheti a szervezet támadásoknak való kitettségét.

Éppen ezért fontos, hogy a szigorú szabályok helyett inkább motiváljuk dolgozóinkat a protokoll betartására. Igyekezzünk megértetni velük, hogy a kiberbiztonság szempontjából fontos óvintézkedések az ő személyes biztonságukat, adataik védelmét legalább annyira szolgálják, mint a cég egészének biztonságát.

A rosszindulatú hackerek támadásaival szemben pedig csak akkor lehetünk védettek, ha mindannyian kivesszük a részünket a védekezésből.

Fontos továbbá, hogy biztosítsuk a dolgozók számára a kiberbiztonsági fenyegetésekkel kapcsolatos, naprakész tudásanyagot, illetve garantáljuk számukra a biztonságos munkához szükséges, védettség szempontjából megfelelő környezetet és munkaeszközöket.

Ezen felül nagy segítség lehet, ha korlátozzuk azon kiberbiztonság szempontjából releváns döntések számát, amelyeket a felhasználóknak kell a mindennapos munka során meghozniuk.

Kik számítanak a legveszélyeztetettebb csoportnak?

Sokan úgy gondolnák, hogy az idősebb, informatikai szempontból kevésbé képzett és talpraesett kollégák azok, akik, ha kiberbiztonságról van szó, gyenge láncszemet jelentenek egy csapatban. Éppen ezért meglepő lehet az a tendencia, amit az ESET szakemberei tapasztaltak.

A felmérések szerint ugyanis a fiatalabb munkavállalók azok, akik a leginkább hajlamosak arra, hogy frusztrálttá és elutasítóvá váljanak a túlzott biztonsági elvárások miatt.

Éppen ezért fontos, hogy cégünk által hozott a biztonsági szabályok és elvárások reálisak legyenek, és ne befolyásolják negatív irányba a dolgozók munkakedvét és produktivitását.