3+1 egyszerű tipp arra, hogyan védekezhetünk a hackertámadások ellen

Az online világ dinamikus fejlődése nem csupán a hétköznapi felhasználók, de a kiberbűnözők számára is egyre több lehetőséget kínál a kibontakozásra. A folyamatosan változó virtuális térben végzetes hiba lehet, ha valaki nem naprakész.
A nem megfelelően tárolt vagy elhanyagolt weboldalak könnyedén sebezhetővé válnak és potenciális hackertámadás áldozatául eshetnek. Most mutatunk 3+1 olyan tippet, melyek segítségével honlapod egyszerűen és hatékonyan megóvhatod a kiberbűnözők káros tevékenységeitől.

Rendszeres karbantartás

Minél kevesebbet foglalkozunk egy weboldallal, annál nagyobb az esélye annak, hogy az potenciális hackertámadás áldozatául esik. Az olyan hibák, mint az elavult WordPress motor, az idejétmúlt bővítmények használata, vagy a nem megfelelő vírusvédelem képesek növelni az oldalunk ellen irányuló támadások számát és az adathalászat vagy egyéb kártékony tevékenység sikerességének esélyeit.
Annak érdekében, hogy a komolyabb problémákat elkerüljük, érdemes honlapunkat minden szempontból frissen és naprakészen tartani.

Biztonsági mentés

Arra az esetre, ha valami probléma történne weboldalunkkal, fontos, hogy rendelkezzünk visszaállítható biztonsági mentéssel.
Honlapunk ilyen esetekre történő archiválása manuálisan, kifejezetten ezt a célt szolgáló alkalmazásokkal is elvégezhető, de a megbízható tárhelyszolgáltatók folyamatos, automatizált biztonsági mentés készítésével is segítenek minket abban, hogy minél kevesebb problémánk legyen, ha oldalunk helyreállításra szorul.

Biztonsági bővítmények használata

Amennyiben lehetőségünk van rá, weboldalunk felépítésére során használjuk a rendelkezésre álló biztonsági bővítményeket.
Az olyan motorok, mint a WordPress, több, ingyenes lehetőséget is kínál a vírusvédelemre és az biztonsági hézagok kijavítására, eltüntetésére. Az ilyen jellegű kiegészítők által kínált statisztikák monitorozása és elemzése szintén sokat segíthet abban, hogy naprakészek legyünk az oldalunkat érintő fenyegetésekkel kapcsolatban, és hatékonyabban lépjünk fel a biztonság megőrzése érdekében.
Kis- és középvállalkozások, valamint nagyobb cégek részére külön vírusvédelmi és spam szűrési megoldások igénybevétele is javasolt a tárhelyszolgáltatón keresztül.

Válasszunk megbízható tárhelyszolgáltatót

Kiemelten fontos, hogy weboldalunk elindítása előtt amennyire csak lehet, tájékozódjunk a lehetséges tárhelyszolgáltatók ajánlataival kapcsolatban.
A választás során a szerverek stabilitása, a biztonsági szoftverek naprakészsége legalább annyira fontos, mint a megfizethető bérleti díj és a gyors, rugalmas kommunikáció. Cégünknél odafigyelünk ügyfeleink problémáira és ahelyett, hogy kifogásokat keresnénk, megtaláljuk azokra a megfelelő megoldást.
A gyors és hatékony kommunikáció mellett olyan megoldásokat kínálunk, melyek nem csupán technikai szempontból, de a biztonsági kérdések terén is tökéletesen kielégítik mind a magánszemélyek, mind pedig a kis- és középvállalkozások igényeit.

Feliratkoztál már hírlevelünkre?

Miért éri meg ez neked?
Elsőként értesülhetsz, minden akciónkról, vedd igénybe kizárólagos kedvezményeinket,
olvass érdekes és izgalmas híreket, technikai újdonságokat, praktikus IT ötleteket, amivel segítjük mindennapjaid.