Melyik a jobb vizuális oldalszerkesztő WordPresshez?

Ahhoz, hogy segítsünk a választásban, cikkünkben három oldalszerkesztőt vizsgálunk meg: Divi, Elementor és Gutenberg.

A WordPress honlapok készítése során alapvetően két eszköznek van kiemelkedő fontossága: a sablonnak és az oldalépítőnek. Ezek az eszközök teszik lehetővé a felhasználók számára, hogy könnyedén és gyorsan létrehozzanak professzionális kinézetű weboldalakat.

A sablon egy előre elkészített dizájnt jelent, amelynek segítségével az alapstruktúra, a betűtípusok, színek és elrendezések előre meghatározottak. Ez megkönnyíti a kezdők számára a weboldal építését, mivel nem kell nulláról tervezniük a különféle elemeket.

Az oldalépítő viszont lehetővé teszi az oldalak testreszabását és tartalmuk kialakítását a sablonban megadott elemek és modulok segítségével.

A Divi vizuális oldalépítő előnyei:

 • Színes keretek segítenek, hogy jobban meg lehessen érteni a szerkezeti egységeket.
 • El lehet indítani egy oldal készítését már meglévő oldal kinézetből, tehát nem kell nulláról összerakni az elemeket.
 • A szerkezeti egység módosított értékeit elő lehet hozni, így könnyebb megtalálni a változtatásokat.
 • Csúszkával könnyen be lehet állítania margókat.

Az Elementor előnyei:

 • Blokkokat lehet betölteni az elrendezésekből.
 • Gyorsabb a válaszideje a szerkesztőnek.
 • Jobb kiegészítőket készítenek hozzá külsős csapatok (pl. Envato Elements).
 • Tisztább a kódja a létrehozott oldalnak, vagyis a Google jobban rangsorolja azt.
 • Kevesebbszer omlik össze a rendszer.
 • Gyorsan lehet váltani az oldal, fejléc és lábléc szerkesztése között.

Végezetül pedig lássuk a  Gutenberget, ami a WordPress alapvető tartalomszerkesztője, amely az alapszintű szerkesztési lehetőségeket fejleszti tovább.

A Gutenberg szerkesztő előnyei:

 • A Gutenberg egy alapfunkció, ami azt jelenti, hogy nem kell aggódni a kompatibilitási problémák miatt.
 • Nem kell rövid kódokat használni a tartalom beágyazásához – egységes blokkrendszert kapunk
 • Rugalmas, ezáltal könnyen szerkeszthető
 • Nincs szükség telepítésre vagy bővítmény használatára.
Melyik a jobb vizuális oldalszerkesztő WordPresshez?

A Gutenberg célja, hogy ne csak egyszerű cikkeket lehessen szerkeszteni a WordPressen belül, hanem komplexebb tartalmakat is könnyebben létre lehessen hozni. A régi rendszerben ehhez harmadik féltől származó bővítményekkel és egyedi kódokkal kellett dolgozni – a Gutenberg viszont szervezettebb és látványosabb megoldást kínál, ami nagyobb rugalmasságot ad a tartalom kialakításában.

A Gutenberg által bevezetett blokkok lehetővé teszik a tartalmak elrendezését, hasonlóan más weboldalkészítő eszközökhöz. Az új blokkok sokféle tartalomtípust támogatnak, mint például szövegek, képek, főképek és beágyazott szolgáltatások. Ezek a blokkok egyszerűen testreszabhatóak, így a fejlesztők az ügyfelek igényei szerint alakíthatják ki az oldalak kinézetét és szerkezetét.

Összességében a Gutenberg célja, hogy egy sokkal vizuálisabb és könnyebben használható WordPress felhasználói élményt nyújtson, lehetővé téve a felhasználóknak, hogy egyedibb weboldalakat hozzanak létre anélkül, hogy mélyebb technikai ismeretekre lenne szükségük. Kevesebb erőforrással minőségibb oldal hozható létre forráskódilag. Ez a fejlődés új lehetőségeket nyit meg a WordPress fejlesztők és felhasználók számára egyaránt.

Tekintve, hogy a WordPress fő célközönsége azok, akik kevésbé értenek a technikai részletekhez, ezért ez az új tartalomszerkesztő rendszer könnyebben használhatóvá válik számukra.