Hogyan építsünk WordPress webhelyet ChatGPT segítségével?

A ChatGPT egy olyan mesterséges intelligencia, amely a GPT 3.5 struktúráján alapul. Az OpenAI által fejlesztett ChatGPT egy nagy méretű nyelvi modell, amely képes szövegek értelmezésére és generálására.

Ez a mesterséges intelligencia segíthet a felhasználóknak az alapvető weboldal vázlatok megírásában, a webhely és a sablonok megtervezésében, valamint néhány tartalmi ötlet generálásában. Ajánlásokat kaphatsz eszközökre, könyvtárakra és erőforrásokra a fejlesztési folyamat egyszerűsítése és hatékonyság növelése érdekében.

Első lépés: szerezz tárhelyet és domain nevet:

Mielőtt a ChatGPT segítségével létrehoznád weboldalad válassz megfelelő domain nevet és tárhelyszolgáltatást. Vedd figyelembe azokat a szolgáltatókat, melyek a WordPress oldalakat kifejezetten erre a CMS-re konfigurált szervereken hostolják.

Keress olyan tárhelymegoldást, amely olyan alapvető funkciókkal rendelkezik, mint az egy kattintással telepíthető felhasználóbarát vezérlőpanel. Ez leegyszerűsíti a webhelykezelési feladatokat.

Fontos figyelembe venni a tárhelyszolgáltató biztonsági jellemzőit és az ügyfélszolgálat minőségét is. Ezek biztosítják a zökkenőmentesen működő weboldalt. A tárhelycsomag mellett egy jó domain nevet is választanod kell, ami jól reprezentálja, hogy miről is szól a weboldalad. Használj domain név ellenőrzőt, hogy megbizonyosodj arról, hogy a kívánt név elérhető!

Második lépés: építsd fel a WordPress oldaladat a ChatGPT-vel:

Kérjük meg, hogy hozzon létre egy egyszerű weboldal vázlatot egy kis webfejlesztő vállalkozás számára, ami legalább 5 oldalból áll.

A ChatGPT egy egyszerű vázlatot és néhány rövid magyarázatot tud adni nekünk arról, hogy az egyes oldalaknak mit kell tartalmazniuk. Továbbá kibővítheted az ajánlást, hogy jobban alkalmazható legyen a webhelyedre. Megkérheted, hogy írja meg a kezdőlap elemeit a szlogent és a CTA gombot is.

Emellett a mesterséges intelligencia modell az igényeid alapján segíthet néhány alapvető weboldal elemmel is, mint például: webtárhely szolgáltatóval vagy WordPress üzleti témákkal. Ezek a weboldal ötletek egyszerűsíthetik a kezdeti kutatási folyamatot a lehetőségek szűkítésével.

Harmadik lépés: tervezd meg webhelyed AI segítségével:

A következő lépés, hogy teszteld a ChatGPT botot, hogy képes-e kódot készíteni alapvető weboldalakhoz.

Néha előfordulhat, hogy a chatbot elakad félúton, amikor hosszabb szkriptet próbál írni. Amikor ez történik akkor három lehetőséged van:

  • Folytasd a szkriptet: írd be, hogy ott folytassa, ahol abbahagyta.
  • Válasz újragenerálása: kattints erre a gombra, ezzel újraírja az előző választ az elejétől, azonban előfordul, hogy a hiba ismét fennál majd.
  • Új chat: nyomd meg a gombot az oldal bal felső részén, ha az előző módszerek nem működnek.

A mesterséges intelligencia modell segítségével CSS kódot is generálhatunk az egyes tervezési elemeknek. Ilyen például: betűtípus, weboldal színsémái és az elemek méretei.

Negyedik lépés: az oldaltartalom generálása:

Nyelvfeldolgozási képességeinek köszönhetően a ChatGPT használata webhely tartalom generálására az egyik leggyakoribb felhasználási mód. Ennek az eszköznek a segítségével másodpercek alatt generálhatsz ötleteket és vázlatokat statikus oldalakhoz, blogbejegyzésekhez és akár videó szkriptekhez is.

Minél pontosabb és részletesebb a lekérdezés, annál jobb minőségű lesz a tartalom. Megadhatsz fókusz kulcsszavakat, a bejegyzés célközönségét, a szöveg hosszát és egyéb kritériumokat, hogy a tartalom releváns és értékes legyen.

Pro tipp: Ha statikus tartalmat szeretnél írni a Rólunk oldalra, állítsd be a tartalom típusát oldalakra, a hangnemet hivatalos vagy barátságos hangnemre a tartalom hosszát pedig hosszúra. Ne felejtsd el meghatározni a kulcsszavakat a jobb eredmények érdekében.

Hogyan építsünk WordPress webhelyet ChatGPT segítségével?

Mik a ChatGPT használatának korlátai egy weboldal építéshez?

Ugyan meghaladja a meglévő AI alapú eszközök képességét, mégis vannak bizonyos korlátai.

Jelenleg a legszembetűnőbb probléma az információk pontosságával kapcsolatos. Az AI modell hihetőnek tűnő, de pontatlan választ adhat a felhasználónak. Ennek oka, hogy nem képes ellenőrizni az információkat.

A ChatGPT tudása főként 2021-es adatokból származik, így előfordulhat, hogy a frissebb témákkal kapcsolatos kérdéseknél elavult információkat ad. Emiatt érdemes ellenőrizni a válaszokat, mielőtt alkalmaznád egy projekt kapcsán. Az emberi szerkesztési folyamat elhanyagolása a mesterséges intelligencia által generált weboldal tartalmak esetében rossz márka hírnevet eredményezhet a félinformációk terjedése révén.

Ugyanez vonatkozik a technikai aspektusra is. Ha mesterséges intelligencia segítségével készítesz weboldalt, a legjobb, ha az általa generált összes kódot teszteled, mielőtt hozzáadnád weboldaladhoz.

Győződj meg róla, hogy azt a kódot adta meg, amit kértél! Jelenleg a mesterséges intelligencia modell hajlamos kitalálni a felhasználó szándékát ahelyett, hogy tisztázó kérdést tenne fel.

Vedd figyelembe

Az AI alkalmazása mindenki számára elérhető, így még a kezdők számára is remek választás lehet. A ChatGPT a szükséges kódrészletek generálásával és különböző ajánlásokkal segíthet a weboldalak létrehozásában, hogy felgyorsítsa a fejlesztési folyamatot.

A ChatGPT és más AI alapú eszközök, köztük az AI weboldalépítők azonban bizonyos korlátokkal rendelkeznek: nem az eredeti kérdésre irányuló válaszokat adhatnak bizonyos kérdésekre vagy rossz utasításokat adnak meg.

Ugyan időt spórolhatsz meg a használatukkal, de az emberi szerkesztés és lektorálás továbbra is elengedhetetlen az AI-al történő weboldalépítésnél.